Juan Fernando Moreno Gistaín porta les monumentals ‘Variacions Diabelli’ a l’Ateneu

http://www.joventutsmusicals.cat/banyoles/556-noticies/703-juan-fernando-moreno-gistain-porta-les-monumentals-variacions-diabelli-a-ateneu/

El pianista aragonès Juan Fernando Moreno Gistaín, considerat unànimement un dels millors intèrprets espanyols de la seva generació, ha decidit enfrontar-se aquest any a una de les autèntiques pedres de toc del repertori pianístic: les famoses però poc interpretades “Variacions Diabelli” de Ludwig van Beethoven. Les presentarà l’11 de maig a la Sala de Cambra de L’Auditori de Barcelona, però abans, aquest proper diumenge 1 de maig a les 19h, oferirà l’estrena de la seva nova producció a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

De Juan Fernando Moreno Gistaín, conegut també pel Dúo Moreno Gistaín que integra amb el seu germà José Enrique, s’ha dit que la seva és “una carrera a seguir” (Revista Ritmo) i que “converteix cada concert en una experiència emocional” (El Periódico). Podeu conèixer-lo de més a prop visitant el seu web www.morenogistain.com o escoltant l’enllaç següent:

Juan Fernando Moreno Gistaín ha ofert concerts a Espanya, França, Suïssa, Estats Units, Itàlia, Bèlgica, Regne Unit, Rússia, Eslovàquia, Portugal, Àustria, Bulgària o Estònia, actuant en el Palais de Beaux Arts (BOZAR) de Brussel·les, Festival ILAMS de Londres, Palacio Foz de Lisboa, Festival de Música Espanyola de Viena, Festival Young Talents de Sofia, Teatre de Perpinyà, Real Academia de España a Roma, Acadèmia de Música de Tallin, Kurosawa Piano Foundation (EUA), Mozart Hall de Bratislava, etc.

A Espanya ha actuat en nombrosos festivals i sales, destacant el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, Festival Internacional Castell de Peralada, Festival Internacional de Música de Gijón, Forum Internacional de Música de Barcelona, Auditorio Conde Duque i Teatro Monumental de Madrid, Fundación Juan March, Sala Mozart del Auditorio de Zaragoza, Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina d´Aro,  Fundación Eutherpe,  etc…

Desenvolupa una doble faceta concertística com a solista i com a duo estable de piano a quatre mans i dos pianos, el Dúo Moreno Gistaín, junt amb el seu germà José Enrique.

Molt interessat en els programes de cooperació internacional ha ofert concertos participant en els projectes Allegretto Albania i Celebrity Concerts Harare (Zimbabwe) on també va realitzar classes i concerts per a estudiants.

Ha gravat per a Radio Clásica de Radio Nacional de España, Aragón Televisión, Catalunya Musica, Televisión Española, Canal Sur i en CD per al segell Albert Moraleda.

El 2006 Juan Fernando fou convidat com a solista junt amb la Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española sota la direcció d’Adrian Leaper en el IV Concierto Homenaje a las Víctimas del Terrorismo, retransmès per La 2 de RTVE y presidit por la Princesa d’Àsturies.

Rep el recolzament de Joventuts Musicals d’Espanya després de ser premiat en el Concurso Nacional de Piano Ciudad de Albacete. Obtingué també per concurs la Beca de Estudios de Perfeccionamiento de Ibercaja. Per dur a terme els seus estudis i projectes ha rebut el recolzament de la Asociación de Intérpretes y Ejecutantes (AIE), del Ministeri de Cultura, Fundación Eutherpe, Asociación para la Difusión de la Cultura Española (DICE) i la Diputación General de Aragón.

Realitza els seus estudis professionals al Conservatorio de Zaragoza amb Consuelo Roy i els estudis superiors i de postgrau al Conservatori Superior del Liceu i Conservatori Superior de Barcelona amb Ramon Coll.  Posteriorment continua els seus estudis a l’Aula de Música de la Universidad de Alcalá de Henares amb Josep Colom.

Amplia la seva formació rebent classes magistrals de reconeguts pianistes com Andrezj Jasinski, Yoheved Kaplinsky, Blanca Uribe, Stephen Prutsman, Marc Durand, Ramzi Yassa, Julian Martin, Peter Bithel, Boris Slutsky i Dominique Weber destacant l’assistència a les classes magistrals impartides per Maurizio Pollini durant el Festival Internacional de Música de Lucerna (Suïssa), així com als cursos d’estiu del Mozarteum de Salzburg.

Per la seva especial dedicació al repertori orquestral com a duo ha assistit a cursos amb prestigiosos directors d’orquestra com Josep Pons, George Pelhivanian, Bruno Aprea i Jesús López Cobos.

This entry was posted in .. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>